לנוחותכם – לוח החגים והחופשות הקוריאני המלא לשנת 2024. להורדה. |
---|
הידעת על קוריאה
קוריאני בן 69 נשפט ל-14 חודשי מאסר על פרסום שיר שמשבח את שיטת הממשל בצפון קוריאה. החוק בקוריאה אוסר "לשבח או לקדם ארגון אנטי ממשלתי".
פסיכומטרי פרו
505,000 נבחנים, 9 שעות, חמש בחינות, 1,279 מרכזי בחינה. גם השנה נערכו בחינות המיון לאוניברסיטאות בקוריאה ביום חמישי השלישי של נובמבר. מדינה שלמה כססה ציפורניה בתפילה להצלחת התלמידים, בבחינה שתקבע את עתידם. קראו עוד על בחינת המיון האימתנית.
China Direct
אם משהו ממש מרגיז קוריאנים, זה סינים שמשתלטים להם על שוק הבית. הפעם אלה אפליקציות המשלוחים לצרכן בראשות עלי אקספרס. עוד לפני חגיגות הקניות של נובמבר, טיפסה עלי אקספרס למקום השלישי במספר המשתמשים הקוריאנים עם 6 מליון משתמשים וצמיחה מרשימה של פי 3.6 בשנתיים. בתור עומדות פלטפורמות סיניות נוספות שצומחות במהירות – Temu עם 2.65 מליון ו Shein עם 700 אלף משתמשים בחודש. פלטרפורמות הסחר הקוריאניות המובילים הם coupang ו- 11ST.
עלי אקספרס ניהלה השנה משא ומתן לרכישת 11ST אך הבעלים, קבוצת SK, קצת חששו מהתדמית שתיווצר להם עם זליגת הון קוריאני לסין. אז הסינים מחפשים הזדמנויות אחרות בשוק הסחר האלקטרוני מהגדולים בעולם.
יש חשמל (רק) באוויר
שוק הסוללות לרכב שכיכב אצלינו בשנתיים האחרונות עם השקעות ענק של היצרניות הקוריאניות – נותן ברקס בשל האטה בשוק הרכב החשמלי (ראו ירחון אוקטובר). לאחר צמיחה של 109% ב-2021 וכ-60% ב-2022, בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה נמכרו בעולם רק 9.7 מליון רכבים חשמליים. זאת צמיחה צנועה של 36% בלבד מול התקופה המקבילה אשתקד.
שתיים מהיצרניות, SK ו-LG, עוברות מחדש על התוכניות והתקציבים ומצמצמות תפוקה וכוח אדם במפעלים. LG ביטלה הקמת מפעל משותף עם פורד בטורקיה ו-SK בוחנת מחדש את המפעל המשותף עם פורד בקונטיקט, ארה"ב. תחילת היצור במפעלים אחרים המוקמים בחו"ל – נדחתה.
Samsung SDI, הקטנה מהיצרניות הקוריאניות, עדיין רואה לטווח ארוך וסגרה החודש הזמנה לחמש שנים של קתודות לסוללות מהיצרנית הקוריאנית EcoPro, בהיקף של 34 מליארד דולר.
הפסימיות הנ"ל לא מפריעה ליונדאי רכב להכריז על הקמת מפעל חדש לרכב חשמלי באולסן, דרום קוריאה, בהשקעה של 1.5 מליארד דולר. המפעל יתחיל לייצר בתפוקה של 200,000 רכבים חשמליים בשנה, החל משנת 2026.
דרום קוריאה – מבזק כלכלי
המשך סימנים מעודדים להתאוששות היצוא הקוריאני, הקטר של הכלכלה.
היצוא מקוריאה הסתכם בנובמבר ב 55.8 מליארד דולר והיבוא ב 52 מליארד, משאירים למשק עודף של 3.8 מיליארדים. היבוא לקוריאה ירד ב- 12%, עדות להמשך חולשה בביקושים והצריכה המקומיים, בין השאר על רקע מדיניות מוניטרית מרסנת של הבנק המרכזי.
היצוא הקוריאני לארצות הברית צמח ב 25% בעוד היצוא לסין ירד ב- 0.2%, עדות למצב הכלכלי הרעוע אצל שותפת הסחר הגדולה של קוריאה.
יצוא השבבים הפך בעשור האחרון למרכיב מרכזי ביצוא הקוריאני ובנובמבר הוא צמח ב – 13%, לאחר 15 חודשים רצופים של ירידה. גם יצוא הרכבים צמח יפה (21.5%) וגם יצוא הספינות (39%).
הבנק של קוריאה עידכן מטה את תחזית הצמיחה של כלכלת קוריאה ב 2024 מ 2.2% ל- 2.1%. האינפלציה צפויה אף היא לעלות בשנה הבאה ל-2.6% לעומת תחזיות מוקדמות של 2.4%. הבנק השאיר על כנה ריבית מוניטרית גבוהה של 3.5% וצופה שהיא תישאר גבוהה לפחות בששת החודשים הקרובים.
תערוכות החודש בקוריאה
תערוכות בחודש הקרוב בתחומי השקעות, חיות המחמד, מזון, אנרגיה הירוקה ועוד – כאן
חגים בקוריאה
25.12 – חג המולד
01.01 – היום הראשון בשנה האזרחית
קוריאה בקצרה
פרו ורבו! אם שיעור הילודה בקוריאה לא ישתנה, מספר הצעירים הקוריאנים בגילאי בית הספר (17-6) ירד ב 50.3%, מ- 5.4 מליון אשתקד ל- 2.7 מליון בשנת 2040. עוד על המשבר הדמוגרפי הקוריאני כאן
מי טו. ב-100 החברות הגדולות בקוריאה על-פי היקף המכירות ישנם 7,345 מנהלים בכירים, מהם רק 439 (6%) הם נשים. מזל טוב, זה הנתון הגבוה מעולם.
לאקשרי. מותגי העל Hermes ,Nike ו – Chanel מחזיקים קצר את השוק בקוריאה – שוק מותגי העל השביעי בעולם. המותגים משחררים מוצרים במשורה ומקפידים שהמחירים יעלו כל הזמן. הקוריאנים תאבי המותגים וחסרי הסבלנות עומדים שעות בתור לקנות תיק ב – 10,000 דולר, לעיתים בשביל למכור אותו ברווח לאיזו לחוצה. המותגים מחתימים את הקונים שלא להעמיד את המוצרים למכירה. רשות ההגבלים הקוריאנית הוציאה הנחיה לאפשר ללקוחות לעשות ברכושם כרצונם
גרסון! בשל מחסור חריף בידיים עובדות בתעשיית המסעדות, קוריאה מרחיבה את כמות הויזות שינתנו לעובדים בלתי מנוסים למסעדנות וגם מרחיבה את השעות שסטודנטים זרים יכולים לעבוד במשך השבוע.
חזון. סמסונג אלקטרוניקס תקים מערך תכנון אסטרטגי שיבחן הזדמנויות עסקיות לחברה בטווח זמן של 10.
צרות של עשירים. אחד הכלים המשמשים את הרשויות בקוריאה למעקב אחרי התפשטות לא סבירה של הקונגלומרטים המקומיים הוא מעקב חודשי אחרי מספר החברות שמחזיקות הקבוצות העסקיות הגדולות. כל חברה עסקית שנכסיה עולים על 3.8 מליארד דולר – נכנסת למעקב. בתחילת נובמבר SK החזיקה הכי הרבה חברות – 215. אחריה קאקאו עם 143 חברות קשורות ו- Hanwha עם 104.
ישראל, מאחורייך? החל בשנת הלימודים 2025 ילמדו תלמידי השנה הראשונה בתיכוניים הקוריאנים תכנית ביזמות. כוח משימה שהקימה הממשלה עובד על התכנים ועל הדפסת ספרי הלימוד. איחלנו לתלמיד בהצלחה.
פצצה של יצוא. לאחר עשרות שנים של הקמה, בשנת 2022 התייצבה קוריאה במקום ה-9 בין יצואניות הנשק בעולם עם יצוא של 14 מליארד דולר של טנקים, תותחים, ספינות מלחמה ומטוסי תקיפה. לפני שנתיים הם היו במקום ה-31. המלחמה באוקראינה והרצון של מדינות להתנתק ממערכות נשק רוסיות במחיר סביר – תרמו. הקוריאנים מקווים שתעשיית הביטחון תתפוס מקום ליד תעשיית השבבים ביצוא הקוריאני
עסקאות והשקעות בדרום קוריאה
LG Technology Ventures, קרן הון הסיכון התאגידית של LG הפועלת מעמק הסיליקון, השקיעה בחמש השנים האחרונות ב 64 חברות וקרנות הון סיכון. מחצית מההשקעות היו בתחומי AI, ביוטכנולוגיה, סוללות ותחבורה חכמה. הקרן מגייסת את הכספים רק מחברות בקבוצת LG. עד כה גייסה כ-450 מליון דולר וכעת מגדילה את הקרן ל-770 מליון.
אוהב להיות בבית. רק 7% מהסטרטאפים הקוריאנים התרחבו למדינות זרות בשנת 2022 בהשוואה ל-80-90% מהסטרטאפים בישראל ובסינגפור. גם הון זר לא ממהר להשקיע בסטארטאפים קוריאנים. בין השנים 2020-22 רק 7% מההשקעות הגיעו מחוץ לקוריאה לעומת 32% בסטארטאפים סינגפוריים למשל.
אופס. באוגוסט אשתקד ביקר בקוריאה נסיך הכתר הסעודי MBS ופיזר צ'קים שמנים להשקעות. אחד הפרויקטים היה הקמת מפעל אתילן מהגדולים בעולם על ידי חברת S-Oil הקוריאנית שבשליטה סעודית, בהשקעה של 7 מליארד דולר. הבניה החלה ואז גילו שלבניה נדרשים 17,000 עובדים יומיים, ואין מספיק עובדים. פרויקטים פטרוכימיים הם מתקנים מסווגים בקוריאה ואסור להעסיק בהם עובדים זרים.
Kakao Mobility, ה-Gett של קוריאה, נחושה להפוך לפלטפורמה גלובלית. החברה עומדת להגיש הצעה לרכישת 80% מחברת המוניות FreeNow הפועלת ב-170 ערים באירופה עם נתח שוק של 83% ביבשת. העסקה מוערכת בכמה מאות מליוני דולרים.
CKD, חברת התרופות הקוריאנית, חתמה עם נוברטיס הצרפתית על הסכם רישוי בסך 1.3 מליארד דולר לתרופה שפיתחה לטיפול בכאבים ניורופתים תורשתיים. CKD משקיעה 12% מהמחזור שלה במחקר ופיתוח ומוכיחה שוב את העוצמות של תעשיית הביו-רפואה הקוריאנית.
מספנות יונדאי יבנו השנה 23 מיכליות להובלת אמוניה ו-LPG. בעולם כולו הוזמנו 38 מכליות כאלה כך שיש להם נתח שוק של 60%. אמוניה נחשבת לדור הבא של הדלקים הידידותיים לסביבה והביקוש למיכליות אמוניה – בעליה
תמונת החודש מקוריאה
פגודה קוריאנית מסורתית בת 9 קומות מעוטרת ב-5,000 חרציות. מתוך פסטיבל החרצית שנערך בסתיו במחוז Jeolla הצפוני.
קוריאניזציה
סדרת סרטוני ההדרכה על הקמת חברות וגיוס עובדים בקוריאה. בשיתוף מכון היצוא. לצפייה – כאן.
ראיון משודר עם איציק יונה
איך בונים בהצלחה עסק עם קוריאה ולמי זה פחות מתאים – לשמיעת הראיון – כאן.
זה חינוך זה?
לא תקראו את זה בשום מקום. אני פותח הכל על החינוך בקוריאה. מתי קוריאנים בכל זאת מתפללים, האם הם לומדים תלמוד בבלי או גם ירושלמי? לשים פליי בנסיעה לעבודה
לוח החופשות והחגים בישראל ובקוריאה
הורידו ושתפו עם הלקוחות, השותפים והעובדים הקוריאנים שלכם את לוח החגים הישראלי בשפה הקוריאנית – לחצו להורדה
לנוחותכם – לוח החגים והחופשות הקוריאני המלא לשנת 2024. להורדה.
מתעניין בעסקים עם קוריאה?
אשמח לסייע בכל ענין הקשור בעסקים עם קוריאה. צור איתי קשר כאן.
מעניין? הרשם וקבל את כל הכתבות החדשות ישירות למייל שלך