פעמיים בשנה מרגיש כל ישראלי החי בקוריאה קצת כמו בבית. זה קורה לקראת ראש השנה הקוריאני ולקראת חג ההודיה הקוריאני (Chuseok). אלה שני החגים החשובים בחצי האי הקוריאני על שני חלקיו (קים ג'ונג-און ונתיניו חוגגים את אותם החגים).
לקראת החג מורגשת באוויר ממש אווירה של פסח. רשתות השיווק מתמלאות בסחורות ובמבצעים, הקוריאנים רוכשים בגדים ומתנות למשפחה , כולם שואלים "איפה אתה בחג?" ובעבודה מחלקים שי לעובדים.
"חג ההודיה" או "חג הקציר" נחגג במשך שלושה ימים במועד הירח המלא בחודש השמיני לשנת הירח הקוריאנית ועל כן הוא תמיד יחול בט"ו באלול או בט"ו בתשרי שלנו. מהות החג היא הודייה על קציר האורז שמסתיים בתקופה זו. אורז הוא המזון העיקרי של הקוריאנים. אנו שמזוננו העיקרי הוא לחם חוגגים את שלשת הרגלים בהתאם למחזור העיבוד של החיטה והשעורה (חג הקציר, חג האסיף).
לקראת החג עוזבים הקוריאנים את הערים הגדולות ושבים לכפרים בהם נולדו, בפקקי תנועה מסורתיים ואינסופיים, שם הם חוגגים את החג עם המשפחה המורחבת. כרטיסים לרכבות המהירות לימי החג אוזלים חודשים מראש.
המשפחות הקוריאניות מתכנסות לחג בבית ההורים או בבית האח הגדול. ביום החג הראשון עמלות הנשים על הכנת מנות החג המסורתיות והמגוונות. ביום השני נהוג ללבוש את הלבוש הקוריאני המסורתי ולקיים את "פולחן האבות" שבו ניתנת הודיה לדורות הקדומים, שעל פי האמונה רוחן מגיעה להשתתף בטכס. ילדי המשפחה מקיימים טקס השתחוויה והודיה להורים וזוכים לקבל מתנות ומזומנים מהדודים ומההורים. בשאר הזמן אוכלים כמובן ומשחקים משחקי חברה מסורתיים. לפני החג ובהמהלכו מבקרים בני המשפחה בקברות האבות – שלרוב נקברו בהרים שבסמוך לכפר, מנקים וגוזמים את הצמחיה מסביב.
טיפים לעסקים בדרום קוריאה
מומלץ לשלוח ברכת חג ואיחולים לשגשוג והצלחה לשותפים הקוריאנים שלכם. כל השבוע שלפני החג ראוי לכך. אנחנו ממליצים ללקוחותינו לשלוח מתנות לחג ללקוחות. כאן יש לנקוט מעט רגישות. אין זה יאה שעובדים יראו שמאן-דהוא מקבל תשורות מלקוחות. זה יכול לפגוע בתדמיתו בחברה.
בימים שלפני החג אין דעתם של אנשי העסקים הקוריאנים פנויה ועל כן מומלץ לדחות ביקורים לאחרי החג. כמו כן די משעמם לזר לשהות בקוריאה במהלך החג. משפחה ישראלית שהחליטה להפיג את השעמום של החג ולצאת למלון באיזו עיירת קייט גילו שרוב הצוות יצא גם הוא לחופשת החג. אבל אם אתה כבר פה – מתקיימות בסיאול פעילויות תרבות לזרים בארמונות השונים ובמוזיאונים, לרבות פעילויות והפעלות לילדים.
מי שכמעט תמיד מוצאים את עצמם עובדים בחג הם העובדים של תאגידי הענק שצריכים לעמוד באיזה לוח זמנים מטורף שהוכתב להם להשיק איזה טלפון. עבודה בקוריאה היא מעל הכל.
חג שמח קוריאה!
להלן מספר תמונות שצולמו בחנות הכולבו AK Plaza.
– הפוסט עודכן בספטמבר 2016
מתעניין בעסקים עם קוריאה?
אשמח לסייע בכל ענין הקשור בעסקים עם קוריאה. צור איתי קשר כאן.
מעניין? הרשם וקבל את כל הכתבות החדשות ישירות למייל שלך.
[…] ביום 14 בספטמבר יחגגו הקוריאנים את "חג ההודיה" – Chuseok, שהוא אחד משני החגים החשובים ביותר לאומה הקוריאנית, לבד מראש השנה הסיני. הקוריאנים כולם מתכנסים בחיק משפחותיהם המורחבות למשך שלשה ימים. ממולץ לא לתכנן ביקור בקוריאה באותו שבוע ולהתקשר לשותפים שלכם לאחל חג שמח. עוד על החג במאמר הבא מתוך "הקוריאנים". […]
[…] בין התאריכים 26-24 נחגג במשך שלושה ימים חג ההודיה הקוריאני – מומלץ לשלוח ברכות ואיחולים לשותפים העסקיים לפני החג. קרא עוד על החג ומנהגיו. […]
[…] העניין הוא חופשה בת 3 ימים לרגל חג ההודיה הקוריאני, הנחגג בהתמלא הירח בחודש השמיני לשנת הירח הקוריאנית או […]
[…] ב-30 בספטמבר יחול השנה חג ההודיה הקוריאני (Chuseok). זהו אחד משני החגים החשובים בחצי האי הקוריאני והוא נחגג לרוב בחיק המשפחה המורחבת במשך שלושה ימים. לוח השנה הקוריאני מבוסס-ירח ומאוד דומה לזה העברי ולכן כמעט תמיד החג הזה נופל על סוכות שלנו. תרשמו לעצמכם לכתוב ברכה, להתקשר או לשלוח איזו תשורה לשותפים הקוריאנים שלכם. ראו הרחבה על החג ומנהגיו בפוסט מאת איציק יונה. […]
[…] ב-30 בספטמבר יחול השנה חג ההודיה הקוריאני (Chuseok). תרשמו לעצמכם לכתוב ברכה, להתקשר או לשלוח איזו תשורה לשותפים הקוריאנים שלכם. ראו הרחבה על החג ומנהגיו בפוסט מאת איציק יונה. […]
[…] חג שמח קוריאה. קוריאה חוגגת את חג ההודיה הקוריאני החל ביום רביעי 30 בספטמבר. רבים נענו לקריאות הממשלה שלא לקיים את טכסי החג במסגרת המשפחה המורחבת כנהוג. בתי הקברות נסגרו למניעת העליה לקברי אבות לגיזום הדשא המסורתי. עם זאת ההערכה היא שרוב הקוריאנים יהיו בדרכים. על החג ומנהגיו ראו במאמר הבא. […]
[…] חג שמח קוריאה. קוריאה חוגגת את חג ההודיה הקוריאני עד יום שני. על החג ומנהגיו במאמר בקישור הבא. […]