הידעת על קוריאה?
קוריאנים מחזיקים בדרכון השלישי בעצמתו בעולם אחרי סינגפור וגרמניה. המדד סופר לכמה מדינות יכול אוחז הדרכון להיכנס ללא ויזה מראש.
מבזק פוליטי-מדיני מקוריאה
נמשכת חלופת ההצהרות הלוחמניות בין קים ג'ונג-און לדונלד טראמפ. הנשיא טראמפ יגיע לביקור בקוריאה ב-7 בנובמבר. צבאות ארה"ב, יפן וקוריאה ערכו בשבוע האחרון של אוקטובר תרגיל משותף להגנה מפני טילים. ארצות הברית ממשיכה לרמוז על קירוב "נשק אסטרטגי" לגזרה, בדמות צוללות נושאות נשק גרעיני שהחלו להגיע לנמל פוסאן. ואילו בחזית הסינית נשמעת אנחת רווחה. קוריאה וסין עומדות להכריז על נורמליזציה ביחסים לאחר תקופה מתוחה. תאגידי ענק קוריאנים נפגעו קשות מחרם סיני לא-רשמי על מוצרים ושירותים קוריאנים בעקבות הצבת מערכת אמריקאית להגנה בפני טילים על אדמת קוריאה. ההכרזה הרשמית צפויה בפסגה של מנהיגי סין וקוריאה שתתקיים לצד פסגת מדינות אסיה פאסיפיק ב-10 בנובמבר בויטנאם.
דברים זזים כשהקוריאנים לחוצים
אין ספק שהמתיחות עם צפון קוריאה עושה טוב לרכש הבטחוני הקוריאני. פתאום דברים זזים, עסקאות מתקדמות והקוריאנים מפסיקים לחשוב שהם יכולים לפתח לבד מערכות כמו "חץ" למשל. אמנם המספרים חסויים, אך הרכש הביטחוני הקוריאני מישראל עובר בשנים מסוימות את כלל היצוא האזרחי. לסבר את האוזן – מכ"ם "אורן ירוק" של אלתא – שהוא לב מערכת הגילוי של ה"חץ", עולה 800 מליון דולר. לקוריאנים יש שניים כאלה. סך היצוא הישראלי האזרחי לקוריאה אשתקד עמד על 580 מליון דולר.
דא-עקא שהמתחרים העיקריים שלנו על עוגת הרכש הקוריאני הענקית הם אמריקאים והם מנצלים היטב את המתיחות שהנשיא שלהם מארגן, כדי לקבל עוד ועוד חוזים. כמובן שבביקור הקרוב טראמפ (7 בנובמבר) יקבל כמה תשורות קוריאניות בדמות של חוזים, שהיו יכולים להגיע אלינו. אנשי השיווק של התעשיות הביטחוניות מציינים במרירות שאם האמריקאים מזהים היסוסים אצל הקוריאנים הם רומזים לטראמפ לשחרר עוד ציוץ מאיים לצפון קוריאה. על העסקאות הביטחוניות הקוריאניות עם ישראל ב"מקבץ קוריאה – ישראל" בהמשך הירחון.
טיפ לעסקים – אחד הדברים הראשונים לברר במשא ומתן עם קוריאנים הוא האם הפרויקט הוא ב"רשימת הקניות" של הארגון או של היחידה העסקית. למשימות כאלה יש לוח זמנים ויש מישהו, שאם המשימה לא מבוצעת – המוניטין האישי שלו מוכתם.
מבזק קוריאה – ישראל
עם החזרה לשעון חורף בישראל,עומד פער השעות בין קוריאה לישראל על 7 שעות. קרא פוסט בעניין מתוך ״הקוריאנים – המדריך לקוריאה״
לפני חודשיים הוסיפה Innoviz הישראלית את Naver לרשימת המשקיעים המכובדת שלה (ראה ירחון קוריאה 10/2017). החודש צרפה החברה עוד שני משקיעים קוריאנים איכותיים: SoftBank Ventures Korea ו- Samsung Catalyt מקבוצת סמסונג. החברה מפתחת חיישנים מבוססי Lidar לרכבים אוטונומיים המאפשרים סריקת מרחב הרכב ממרחק ובדיוק גבוה.
התעשייה האווירית הקימה מיזם משותף עם חברת Hankuk Carbon שיפתח וייצר כלי טייס בלתי מאוישים בעלי יכולת המראה ונחיתה אנכית, המיועדים לשימושים צבאיים ואזרחיים בקוריאה.
רפא"ל הציעה לשלב את המערכת שלה לאיתור והשמדת כלי טייס בלתי מאוישים במערכת ההגנה ההיקפית של דרום קוריאה. המערכת כוללת מכ"מים לאיתור כטב"מים ותקיפתם באמצעות קרן לייזר או רובה מים.
UVISION הישראלית חתמה על הסכם לשווק את מערכות החימוש הבלתי מאויש המשוטט שלה בדרום קוריאה.
עדכונים בקצרה מקוריאה
עם של מותגים. קוריאנים מעריצים מותגים מערביים. כך ניתן גם ללמוד מהיקף ההחרמות של זיופי מותגים על ידי המכס הקוריאני. בחמש השנים האחרונות הוחרמו זיופי מותגים בשווי 2.5 מליארד דולר. המותג המוביל – "לואי ויטון". אין להתפלא. מחצית ממכירות המוצרים המקוריים בעולם של לואי ויטון מתבצעות ביפן וקוריאה. אישה קוריאנית המכבדת את עצמה צריכה לחשוב פעמיים לפני שהיא יוצאת מהבית בלי איזה "לואי" תלוי עליה.
עם של עשירים. 208 אלף קוריאנים מוגדרים מליונרים, כאלה שיש להם נכסים פיננסים (למעט נדל״ן) בשווי מליון דולר. קוריאה נמצאת במקום ה- 13 במספר המליונרים, פחות או יותר בהתאם למיקום הכלכלה הקוריאנית בעולם.
הרובוט ארז לבד? שדה התעופה הבינלאומי אינצ'און זכה בפעם ה -12 ברציפות, בתואר השדה הטוב ביותר בשירות לקוחות, על ידיארגון ACI. השדה מתהדר בשימוש בטכנולוגיות מתקדמות לשירות הנוסעים כמו מציאות מדומה (AI) אינטרנט של הדברים (IOT), ביג דאטה ועוד ומועסקים בו רובוטים שונים משירות לקוחות ועד ניקיון. לקראת אולימפיאדת החורף 2018, יפתח במקום טרמינל שני שיוכל לשרת 18 מליון נוסעים נוספים.
כלכלה ללא הפסקה. כלכלת קוראה צמחה ב -1.4 אחוז ברבעון השלישי של השנה, בהובלת מגזר היצוא שהציג ביצועי שיא של כשמונה שנים ובסיוע מדיניות תקציבית מרחיבה. הבנק המרכזי הקוריאני מעריך כי הכלכלה תצמח בשיעור של לפחות 3 אחוז השנה. סוכנות הדירוג מודי'ס מעריכה שכלכלת קוריאה תצמח בשיעור יציב של 3 אחוז בחמש השנים הבאות. הסיכון הבולט לכלכלה היציבה יחסית היא מלחמה אפשרית עם צפון קוריאה או התמוטטות המשטר הצפון קוריאני. מבית, מאיים על הכלכלה ה-11 בעולם כדור שלג מתפתח של חובות משקי הבית.
קוריאה – מקבץ עסקאות והשקעות
קונסורציום בהובלת SK Hynix הקוריאנית וביין קפיטל ובהשתתפות Dell ו- Apple ירכשו כמחצית מפעילות יצור הזיכרונות של Toshiba היפנית בתמורה ל-18 מליארד דולר.
HARMAN 2 – המירוץ לדומיננטיות במערכות חכמות לרכב נמשך. כעת תורה של LG שבוחנת כנראה רכישה של חברה אוסטרית בשם ZKW המספקת מערכות תאורה ל 21 יצרני רכב לרבות BMW, אאודי ועוד ומעסיקה כ – 7500 עובדים. סכום העסקה מוערך בכ 1.5 מליארד דולר. LG לא בצעה עסקאות בסדרי גודל כאלה מזה שנים.
מבזק הייטק קוריאה
יהיה חם החורף. הקוריאנים מתכוננים לאולימפיאדת החורף. בין השאר הם משיקים אפליקציות לשירות התיירים הרבים הצפויים במדינה לרגל האירוע. לדוגמא, אפליקצייתPapago של Naver מתרגמת הכל מקוריאנית לאנגלית והפוך: תכתוב, תדבר, תצלם – והיא תתרגם. ציוד חובה למבקר בקוריאה. (לינק להורדה: אנדרואיד, iOS). בקרוב ישיקו השחקנים הגדולים Naver ו Kakao אפליקציות מפות וניווט באנגלית.
שירות Weekly Shirts, משכיר ומספק לפתח ביתך חולצות נקיות ומגוהצות. במסלול הרגיל הצוות יבחר עבורך את החולצה, במסלולי הפרימיום החולצות יסופקו בהתאם להעדפותיך. השירות הושק באזור סיאול ב-2016 וכעת מתרחב לערים נוספות בקוריאה.
קוריאני משתמש באפליקציות לקניות 90 דקות בחודש בממוצע. המובילות הן אפליקציות הקניות של רשתות הקמעונאות הגדולות.
שלא נדע. אפליקציית "הלוויה און-ליין" (Daejangjeong) מסייעת בארגון כל סידורי ההלוויה בקוריאה, לרבות איתור הספקים השונים.
10 סטרטאפים קוריאנים שלא כדאי לפספס ב – 2017 על פי המגזין Tech For Korea. הרשימה המלאה.
מקבץ תוצאות עסקיות מקוריאה
סמסונג אלקטרוניקה מכרה ברבעון השלישי מוצרים ב – 55 מליארד דולר, 30 אחוז יותר מאשר בתקופה המקבילה אשתקד והציגה רווח תפעולי של 13 מליארד דולר – גידול של 180 אחוז מאשתקד, בהובלת מגזרי המוליכים למחצה והמסכים.
יונדאי מוטור – יצרנית הרכב החמישית בעולם סיכמה את הרבעון השלישי המאתגר ברווח תפעולי של 1.1 מליארד דולר המשקף עליה של כ-13 אחוז לעומת אשתקד וירידה של 11 אחוז בהשוואה לרבעון הקודם. בתשעת החודשים הראשונים הקבוצה מכרה 3.3 מליון כלי רכב בעולם המשקפים ירידה של 6 אחוז לעומת אשתקד. המכה המשמעותית שספגה הקבוצה היתה בירידה של 37 אחוז במכירות לסין.
חטיבת הטלפונים הסלולריים של LG ממשיכה להציג הפסדים, זה הרבעון העשירי ברציפות. מכירות החטיבה עלו ב-8 אחוז לעומת אשתקד ל 2.5 מליארד דולר אולם בשורה התחתונה הפעילות הפסידה 333 מליון דולר.
תמונת החודש
הכן כלבך לחורף! הקוריאנים נערכים לחורף העז ומציידים את חיות המחמד שלהם בהתאם.
מתעניין בעסקים עם קוריאה?
אשמח לסייע בכל ענין הקשור בעסקים עם קוריאה. צור איתי קשר כאן.
מעניין? הרשם וקבל את כל המאמרים החדשים ישירות למייל שלך.
"הקוריאנים" – נכתב מאז שנת 2006 על ידי איציק יונה, מנכ"ל קבוצת YONACO, המתמחה בייעוץ לעסקים עם קוריאה. איציק התגורר בקוריאה ומזה כ-17 שנה חולק את חייו בין קוריאה לישראל. בבלוג מעל 200 מאמרים המאפשרים הצצה אל חיי היומיום של סביבת העסקים בקוריאה.