איציק יונה
שלום, אני איציק יונה

ב-20 השנים האחרונות אני עוסק בבניית עסקים וסגירה של עסקאות עם קוריאנים עבור הלקוחות שלי בקבוצת Yonaco, הפועלת מסיאול ומתל-אביב.

לעסקים עם קוריאה צרו איתי קשר:
החיים עצמם, היסטוריה

יש לקוריאה נשיא חדש

הנשיא הנבחר - מון ג׳ה-אין

Moon Jae In, בן ה-64, הוא נשיא קוריאה החדש. הוא זכה בכארבעים אחוז מהקולות, בהפרש ניכר מיריביו, בבחירות שנערכו היום (9 במאי). מון הוא מנהיג ״המפלגה הדמוקרטית של קוריאה״ – מפלגת האופוזיציה הראשית בפרלמנט הקוריאני.

מערכת הבחירות המקוצרת בת 60 הימים הייתה תוצאת הדחתה החריגה של הנשיאה המכהנת פארק, באישומים של שחיתות ושימוש לרעה בכח שלטוני. הפרשה כולה החלה בהפגנות ציבוריות, בהנהגת מפלגתו של מון, שהחלו בחודש נובמבר והלכו והתעצמו עד להעמדתה של הנשיאה להדחה.

מון ג׳ה-אין - נשיא קוריאה הנבחר
מון ג׳ה-אין – נשיא קוריאה הנבחר

בפני מון ניצבים אתגרים משמעותיים בכלכלה, במדיניות פנים ובמדיניות החוץ. על פי הכרזותיו במערכת הבחירות, מון ירצה להתמקד בהפיכת החברה הקוריאנית לחברה שוויונית יותר דרך צמצום כוחם של הקונגלומרטים וטיפול בשיעורי האבטלה הגבוהים בקרב הצעירים. ביחס לצפון קוריאה מייצג מון גישה פייסנית למדי במטרה לשקם את היחסים עם השכנה מצפון. המפלגה הדמוקרטית, מפלגתו של מון, מחזיקה רק ב-119 מושבים מתוך 300 המושבים של האסיפה הלאומית, כך שלא הולך להיות לו קל להעביר את הרפורמות אותן הוא מבקש.

אין לדעת מה יהיה יחסו של מון לישראל אבל נתן לצפות כי ימשיך בקו האוהד כלפינו, במיוחד בהיותו נוצרי קתולי.

מון הוא בנם של פליטים מצפון קוריאה. התפרסם בשנות השבעים המאוחרות כפעיל סטודנטים, ונכלא פעמיים על ארגון הפגנות פרו-דמוקרטיות נגד הרודן הדרום-קוריאני, פארק צ'ונג-הי, אביה של הנשיאה המודחת פארק. הוא סולק מהאוניברסיטה, אך בהמשך התאפשר לו לחזור ללימודיו ולסיים את הכשרתו כעו״ד. הוא שירת בכוחות המיוחדים של קוריאה. בהמשך הפך לעו״ד והתמקד בתחום זכויות האדם. כאשר הנשיא רו זכה בבחירות לנשיאות בשנת 2003 הפך מון לראש הסגל שלו. שימש חבר פרלמנט במשך חמש שנים (2012-2016) והפסיד בבחירות הקודמות לגב' פארק כאשר זכה רק ב- 48.0% מקולות הבוחרים.

התקופה הסוערת לא פגעה ביכולות היצירתיות של הקוריאנים – מפתחי המשחקים מהטובים בעולם. הנה כך הציגה רשת הטלביזיה SBS את תוצאות המדגם שלה: