פודקאסט "הקוריאנים"

איציק יונה
שלום, אני איציק יונה

ב-20 השנים האחרונות אני עוסק בבניית עסקים וסגירה של עסקאות עם קוריאנים עבור הלקוחות שלי בקבוצת Yonaco, הפועלת מסיאול ומתל-אביב.

לעסקים עם קוריאה צרו איתי קשר:

פרק 21: קוריאה בשנת שיא והאם סמסונג תהפוך לביג-פארמה

חנינה לנשיאה שהורשעה, קוריאה סוגרת שנת שיא ככלכלה ה – 10 בעולם. ופרק מיוחד על נוער קוריאני כולל: מהו הגיל הקוריאני, ניתוחים פלסטיים, ולמה השנה הם לא התבגרו כמו שצריך. (אורך הפרק 26:47)

בעוד העולם עדיין מתמודד עם השלכות הקורונה, הכלכלה הקוריאנית סיימה את שנת 2021 כשנת שיא בייצוא ועם ביצועים מרשימים. בפרק 21 של הפודקאסט "הקוריאנים", איציק יונה לוקח אותנו למסע מרתק אל תוך המספרים, המגמות והסיפורים שמאחורי הכלכלה העשירית בגודלה בעולם. נדבר על האם סמסונג, ענקית האלקטרוניקה, עומדת להפוך לשחקנית "ביג-פארמה" עם רכישה פוטנציאלית של ביוג'ן ב-40 מיליארד דולר. נצלול לעומק תופעת ה"גיל הקוריאני" הייחודית ונסביר מדוע עסקתם הראשונה של בוגרי התיכון היא ניתוח פלסטי. זהו פרק החושף את המנועים הכלכליים והתרבותיים של קוריאה ומספק תובנות חיוניות לכל מי שעושה עסקים במזרח אסיה.

עקרי הדברים:

  • הגורמים לשנת השיא בכלכלת קוריאה והפיכתה למעצמת יצוא גלובלית.
  • האם סמסונג עומדת לרכוש את ענקית התרופות ביוג'ן, ומה זה אומר על האסטרטגיה העתידית שלה?
  • "הגיל הקוריאני": מדוע תינוק שנולד בקוריאה נחשב בן שנה, ואיך מחושב הגיל לאורך החיים.
  • ההשקעות האדירות של קוריאה בתעשיות העתיד: ביוטק, AI, וטכנולוגיות חלל.
  • כיצד החברה הקוריאנית הופכת צעירים ממצב של ילדים לבוגרים אחראיים תוך שלושה חודשים.
  • הצלחת תעשיית הרכב האוטונומי והמספנות הקוריאניות בשוק העולמי.

סיכום פרק 21 בפודקאסט ״הקוריאנים״

(00:28) שנת שיא בכלכלת קוריאה

  • הצגת הנושא המרכזי: ביצועי הכלכלה הקוריאנית בשנת 2021.
  • דיון על פוטנציאל הרכישה של ביוג'ן על ידי סמסונג.

(01:15) פינת "רק בקוריאה": הגיל הקוריאני

(01:42) הסבר על השיטה הייחודית לחישוב גיל

  • מדוע תינוק שנולד בקוריאה נחשב מיד בן שנה.
  • כיצד כולם "מתבגרים" בשנה נוספת ב-31 בדצמבר.
  • הקשר בין הגיל הקוריאני, לחץ חברתי, וניתוחים פלסטיים.

(04:17) טקס ההתבגרות של צעירי קוריאה

  • תקופת החופש בין התיכון לאוניברסיטה כזמן לממש חלומות ולעבור טקסי התבגרות.

(05:54) ההתמודדות של קוריאה עם הקורונה והאומיקרון

  • החזרת המגבלות על התקהלויות ושעות פתיחה של עסקים.
  • הלחץ על מערכת הבריאות והעלייה במספר המאושפזים והמתים.
  • מבצע חיסוני הבוסטר והשקת התו הירוק.

(08:52) ניתוח כלכלת קוריאה בשנת 2021

(09:27) שנת שיא בייצוא הקוריאני

  • היקף הייצוא הגיע ל-645 מיליארד דולר.
  • הסבר על חשיבות הייצוא כ"נשמת אפה" של הכלכלה הקוריאנית.
  • פגיעת המחסור בשבבים בתעשיית הרכב המקומית.

(11:40) מגמת הרכישות של תאגידים קוריאנים

  • קצב רכישות חסר תקדים של חברות מערביות.
  • הצורך במנועי צמיחה וטכנולוגיות חדשות כמניע לעסקאות.

(14:51) תעשיות העתיד והשקעות אסטרטגיות בקוריאה

  • השקעת ממשלת קוריאה בפיתוח 10 טכנולוגיות עתידיות.
  • המטרה: להפוך את קוריאה למובילה עולמית בתחומי ביוטק, AI, וטכנולוגיות חלל.
  • התחרות בין קוריאה לטייוואן בתעשיית השבבים.

(17:50) האם סמסונג הופכת לענקית פארמה?

  • הדיווחים על משא ומתן לרכישת חברת התרופות האמריקאית ביוג'ן.
  • מהלך זה יכול להפוך את סמסונג לשחקנית "ביג-פארמה" משמעותית.
  • חטיבת הביוסימילר של סמסונג וההצלחות שלה בשוק הגלובלי.

(23:03) חדשות קצרות מהשטח

תחום הרכב

  • שירות רכבים אוטונומיים נכנס לפעולה בסיאול.
  • יונדאי מפתחת מונית אוטונומית מתקדמת.

הצלחת המספנות הקוריאניות

  • שנת שיא בהזמנות ספינות.
  • התחרות בין קוריאה לסין על ההובלה העולמית בתחום.

התפתחות בנקאות האינטרנט

  • "טוס בנק" (Toss Bank) מגייס לקוחות בקצב מסחרר.
  • התחרות מול הבנקים המסורתיים.

SK On הופכת לספקית הסוללות של פורד.

  • עסקת המיליארדים של חטיבת הבידור של CJ.

תמלול מלא של הפרק

איציק: 00:00:09 שלום לכולם, וברוכים הבאים לפודקאסט הקוריאנים, על אנשים ועסקים בקוריאה, לחודש ינואר 2022.

איציק: 00:00:16 אני איציק יונה.

איציק: 00:00:18 נסכם את ענייני השעה בעסקים ובכלכלה בקוריאה. את תמצית העניינים תוכלו לקרוא בירחון קוריאה לעסקים שמפיקה קבוצת יונקו, המומחים לעסקים בקוריאה.

איציק: 00:00:28 בפרוס 2022 אני כמובן מאחל לכולכם שנת קוריאה מוצלחת ומלאת בריאות.

איציק: 00:00:38 במוקד של הפודקאסט היום אני רוצה לשים את ענייני הצעירים הקוריאנים במספר היבטים. ליקטתי כמה אנקדוטות וכמה סיפורים לגבי העניין הזה ונעשה איזשהו פרק מוקד על העניין הזה.

איציק: 00:00:53 אבל לפני כן, נתחיל קצת בענייני השעה.

איציק: 00:00:57 חמש שנים לאחר שהנשיאה פאק גון-הה הודחה ונכלאה בעוון של שוחד, מרמה והפרת אמונים ל-20 שנה אחרי רעש ציבורי גדול. תרצו, תוכלו לראות את התמונות שלי בהפגנות נגד הנשיאה ב-2015 בבלוג שלי. נשיא קוריאה מון ג'ה-אין חנן את הנשיאה. הוא בעצם החליף אותה באותו זמן, והוא היה בראש המחאה כמובן, ושיחרר אותה הביתה. הסיבה הייתה המצב הבריאותי שלה, יש לה קצת כאבי גב. וכמובן, כל מיני הכרזות פוליטיות כמו "בואו נשים את מחלוקות העבר מאחורינו" וכולי וכולי. הרקע של כל זה, כמובן קשור לבחירות הקרובות לנשיאות ב-9 במרץ. אומנם לא הנשיא המכהן, מון ג'ה-אין, ולא הנשיאה שהוא החליף והוציא מהכלא, יכולים להיבחר, אבל יש לזה השפעות על המפלגות של כל אחד מהם ועל הבוחרים. כך שיכול להיות שהוא ניסה להשיג עבור המפלגה שלו כמה נקודות מהמהלך הזה. בכל מקרה, הגברת פאק גון-הה מחזיקה שני שיאים: אחד, היא הייתה הנשיאה הראשונה של קוריאה, הנשיאה אישה, והשיא השני היא גם הנשיא או הנשיאה הראשונה בקוריאה שהודחה ממש לפני תום הקדנציה. היה עוד איזה נשיא שהתחילו נגדו תהליכים של הדחה, אבל הוא לא הודח רשמית בבית המשפט.

איציק: 00:02:27 קצת על ענייני קוריאה, בקוריאה או קורונה בקוריאה. קוריאנים, אם אתם זוכרים, לפני כחודשיים הכריזו שהם עוברים לחיות לצד קורונה. עשו תוכנית עם שלושה שלבים לביטול הדרגתי של כל ההקלות, של כל ההגבלות, והודיעו שבסוף ינואר, משהו כזה, הם יהיו במצב שכל המגבלות שהיו על קורונה יוסרו. לקח להם בערך חודש וחצי, אפילו טיפה פחות, במחצית הראשונה של דצמבר, הם לא עמדו בלחץ והחזירו את כל המגבלות כמו שהם היו. פשוט מספר המאומתים הלך ותפח להם מול העיניים. באמצע דצמבר זה הגיע לשיא מתחילת המגפה של 7,800, ומספר החולים הקריטיים בבתי חולים הגיע לשיא של 1,150 בערך, כך שהם פשוט לא עמדו בלחץ, החזירו את כל המגבלות למצב בעצם שהיה לפני שהכריזו על ההתחלה של ההסרה שלהם ההדרגתית. מהמגבלות שחזרו זה איסור התקהלות של יותר מארבעה אנשים. בתי אוכל ומסעדות, בתי קפה ומסעדות נסגרות משעה 9:00 בערב עד 6:00 בבוקר, וכמובן, כל מי שמגיע לאיזשהו מקום ציבורי צריך להציג תו ירוק. כרגע העסק הזה בתוקף עד שלישי בפברואר, ואנחנו כבר היום, ב… עשירי, 11, ב-12 בינואר, אנחנו רואים שגם מספר המאומתים ירד לאזור 3,000 וקצת, שזה בהחלט יפה. גם מספר המתים ירד בצורה משמעותית. אז כך שהמגבלות האלה נותנות את הפירות שלהם. מי שסובל הכי הרבה מהמגבלות האלה בקוריאה הם בעלי העסקים הקטנים: מסעדות, מדריכי טיולים, כל מי שיש לו עסקי ריטייל. ואלה באמת חטפו קשה. דיווחנו כבר שנרשמו כ-20 התאבדויות רק על הרקע הזה בשנת 2021. אז בעלי העסקים הקטנים כמובן קיימו הפגנות מחאה, מה שמוכר לכם מאצלנו, בטענה שהפיצוי שהממשלה מציעה להם לא מספיק. הממשלה מציעה סך של בערך מיליון וון, זה בערך 830 דולר, לבעלי עסקים קטנים שהעסקים שלהם לא פועלים. וזה כמובן לא מספיק להם.

איציק: 00:05:55 בינתיים, גם בקוריאה יש אנשים שהם סרבני חיסונים. אני די התפלאתי, אבל הקידמה הגיעה גם לקוריאה. עכשיו, כל זה עוד לפני שידידנו אומיקרון החל לעבוד. ומספר המאומתים באומיקרון הוא מאוד מאוד נמוך יחסית. אם כל הלחץ הזה, עדיין קוריאנים מאפשרים לאנשי עסקים מכל העולם להגיע לקוריאה כאשר אפשר להוכיח שהביקור הזה נחוץ לטובת חברה קוריאנית. ואם הביקור הזה לא יתבצע, אי אפשר לעשות אותו באמצעים אחרים, כמו למשל לעשות את הפגישות בזום, או לעשות אמצעים אחרים. כך שהקוריאנים, עם כל ההגבלות, עדיין מאפשרים לעסקים לעבוד.

איציק: 00:06:54 קצת ידיעות בקצרה. את שנת 2021 קוריאה סיימה ככלכלה העשירית בעולם. זה השנה השנייה ברציפות, כלומר מ… מבעצם הקורונה, קוריאה התייצבה במקום העשירי בעולם. עם תוצר של בערך 1.8 טריליון דולר.

איציק: 00:07:13 היקף הסחר של קוריאה, שזה היבוא ועוד היצוא, הוא בערך 1.3 טריליון דולר, שזה בעצם שם אותה מבחינת כוחות הסחר בעולם, היא מקום שמיני בעולם.

איציק: 00:07:26 הייצור הקוריאני קפץ השנה ב-25% ל-645 מיליארד דולר והיבוא גם קפץ. כך שמבחינת הפעילות הכלכלית, הפעילות המאקרו, הכלכלה בעצם די מרוויחה מכל הביקושים העולמי ל… למוצרים. מי שלא נהנה כל כך מהעניין הזה, מהביקושים הגדלים בעולם למוצרי צריכה, זה תעשיית הרכב של קוריאה, שסיימה את 2021 עם בערך 3.5 מיליון מכוניות, זה מספר המכוניות הנמוך מאז 2004. בערך 15 שנה שלא היה מספר כזה נמוך של ייצור כלי רכב בקוריאה. והסיבה היא המחסור בשבבים שתוקע בעצם את כל תעשיית הרכב.

איציק: 00:08:16 בנק חדש קם בקוריאה, זה בנק אינטרנטי, מה שנקרא "בנק באינטרנט בלבד". הבנק הזה נקרא טוס והוא מנוהל על ידי חברת פינטק שכבר הייתה יוניקורן לפני כמה שנים, בשם וי-ריפבליקה. וזה הבנק הזה מתווסף בעצם לשני בנקים אחרים שנפתחו ב-2017, והם בעצם סיפור הצלחה, בעיקר של המחוקק, כי הוא החליט לשבור את הדמומינטיות של הבנקים הכבדים והמסורבלים, כבר אז ב-2015. שני הבנקים האלה ממש ממש מצליחים. אחד נקרא קקאו בנק, בשליטה של קקאו, והשני נקרא K-בנק. וכרגע המחוקק החליט שצריך להכניס תחרות לענף הזה של הבנקאות אונליין, ונפתח הבנק החדש שנקרא טוס. מה שמעניין בכל העניין הזה, שזרים שנמצאים בקוריאה, כרגע בקוריאה יש נניח 2 מיליון זרים, דרך אגב, יחס מאוד מאוד נמוך, זה סך הכל 4% מהאוכלוסייה. אבל הזרים האלה לא יכולים לפתוח חשבון בבנקים החדשים האלה, מכל מיני סיבות שהקוריאנים מוצאים או ממציאים, של היכולת לזהות אותם אונליין וכולי וכולי. ב… בתחילת 2022 יתחילו להיפרס בקוריאה ברכבת התחתית של קוריאה, רשתות של וואי-פיי שיאפשרו גישה חינמית לכל הנוסעים ברכבת, בתקן חדש שנקרא 6e, שהוא מהיר יותר פי 10 מרשתות וואי-פיי קיימות.

איציק: 00:09:49 קצת בתחום העסקאות וההשקעות. יש תוכנית חדשה בקוריאה לקדם את המדינה ברמה של של טכנולוגיה. הם מיפו והחליטו על 10 טכנולוגיות שהמטרה להציב את קוריאה בתוך 10 שנים במובליות העולמית בכל אחת מהטכנולוגיות האלה. רק ישב שמה, ישבו כמה חוכמולוגים עם עגולדים, והמטרה שהם הגדירו הייתה קצת מסובכת. אני מקווה שהם, מי שצריך ליישם את זה גם ידע איך ליישם את זה. אבל בכל מקרה, בכל אחת מהטכנולוגיות האלה, קוריאה צריכה להתייצב תוך 10 שנים ברמה טכנולוגית של לפחות 90% מהמדינה שמובילה באותה טכנולוגיה. נניח שטייוואן היא מובילה בעולם בתחום של… אני יודע מה, ביוטק. הקוריאנים, המטרה שלהם זה להתייצב לפחות ברמה של 90% מהיכולת הטכנולוגית של טייוואן בעוד 10 שנים. נשאיר להם לקבוע איך מודדים את זה ויותר חשוב לקבוע כמה כסף צריך בשביל להשקיע בשביל להגיע למטרות האלה. הטכנולוגיה, התעשיות שמעניינות אותם וזה מה שחשוב לנו כי התעשיות האלה יקבלו המון המון כסף ב-10 שנים הקרובות, ואנחנו צריכים להיצמד לתעשיות האלה ולדעת איך אנחנו מוכרים להם טכנולוגיות ואמצעים וכולי וכולי. זה הולך ככה, מחשוב קוונטי, ביוטק, 5G ו-6G, AI, תעופה וחלל, רובוטיקה, בטריות, מסכים שטוחים ושבבים, שבבתחומים של בטריות, מסכים שטוחים ושבבים, קוריאה כבר בהחלט נמצאת ברמת מובילות מאוד טובה בעולם, אז שם הם צריכים להיות פחות מודאגים. הם רק צריכים לשמר את היתרון שלהם וזה יהיה מספיק.

איציק: 00:11:40 בתשעת החודשים הראשונים של 2021, 500 החברות הגדולות בקוריאה ביצעו 126 עסקאות רכישה, בסכום מצטבר של 24 מיליארד דולר. זה יותר מכפול ממה שהיה ב-2020. בין העסקאות הגדולות, שחלק מהם אנחנו דיווחנו עליהם, הייתה רכישת פעילות הזכרונות מאינטל על ידי SK. אנחנו תכף נרחיב על זה. רכישת הפעילות של איביי קוריאה על ידי אימארט, כך שבעצם איביי יצאה מקוריאה ומכרה את הפלטפורמות שלה, גם איביי קוריאה וגם G-market, לאימארט, שהפכה להיות בעצם השחקן השלישי בגודלו, אחרי נייבר ואחרי קופנג בשוק האונליין, של האי-קומרס.

איציק: 00:12:32 נטמרבל, שזו מלכת משחקי הטלפון, רכשה השנה את עסקי הקזינו החברתי של ספין איקס מהונג קונג תמורת 2.2 מיליארד דולר, ועוד עסקאות אחרות שתיארנו, מי שרוצה נמצאות ב… ירחון. כמו שאמרנו, SK הייניקס השלימה את השלב העיקרי ברכישת עסקי הזכרונות של אינטל. כולם חיכו לאישור של סין, כי צריכים לקבל אישורים מ… מהמון רגולטורים בעולם, אז זה מה שנתן את ה… את הדחיפה הסופית לסגירה של העסקה. סך הכל העסקה היא עסקה של 9 מיליארד דולר. בכל מקרה, הבעלות על החברה עברה. בהמשך הדרך הם צריכים להעביר את הקניין הרוחני, את כוח האדם, אבל בכל מקרה, הם לקחו, הם ב-SK החליטו להחזיק את החברה ב… כסטנדלון, חברה עצמאית בארצות הברית. הם גם הולכים, מינו מנכ"ל אמריקאי, והם הולכים גם לרשום אותה למסחר בנאסד"ק. ככל שהמטרה היא להשאיר אותה עצמאית.

איציק: 00:13:40 סמסונג מנהלת מגעים לרכישת חברת התרופות האמריקנית ביוג'ן, בסכום של מעל 40 מיליארד דולר. השווי שוק שלהם היום זה סביבות ה-40, אז כנראה שזה, אם זה ייסגר, זה יהיה מעל 40. ביוג'ן, חברה שמתמחה בפיתוח של תרופות נוירולוגיות, למחלות כמו פרקינסון, דמנציה וכאלה. יש כבר שותפות בין סמסונג ביוסימילר לביוג'ן, אז כך שהחברות מכירות אחת את השנייה. אם באמת העסקה הזאת קורת, וסמסונג כרגע הכחישה שיש כזה משא ומתן, אז סמסונג תהפוך להיות מה שאנחנו קוראים ביג פארמה, אחד מחברות התרופות הגדולות בעולם.

איציק: 00:14:18 משקיעים פרטיים קוריאנים מחזיקים כמובן מניות בבורסות בארצות הברית. הם הגדילו השנה את האחזקות שלהם במניות אמריקאיות ב-30% לסך של 315 מיליארד דולר. זה יותר מ… אפילו מהסינים שמחזיקים איזה 10% פחות. אבל הרבה פחות מהיפנים שמחזיקים כמעט פי שלוש, באזור 900 מיליארד דולר של מניות אמריקאיות.

איציק: 00:14:45 פוסקו, שזאת חברת המתכת החמישית בעולם, ממשיכה לבנות את הנוכחות שלה בתעשיית חומרי הגלם לסוללות לרכב. היא תבנה מפעל לייצור ליתיום הידרוקסיד בארגנטינה בעלות של 800 מיליון דולר. החבר'ה האלה עובדים על בסיס חודשי בשביל לבנות את היכולות שלהם בתחום הזה.

איציק: 00:15:08 קונסורציום של חברות קוריאניות בראשות חברה מקבוצת SK, SK זה קונגלומרט שיש לו גם חברת בנייה. קונסורציום הזה מסיים את בניית הגשר התלוי הארוך בעולם באורך של 3.6 קילומטר בטורקיה. הם ימסרו את הגשר הזה לממשלת טורקיה ויפעילו אותו במשך 16 שנה או, זה כולל גם תקופת הבנייה, אז זה סדר גודל של עוד 12 שנה ויקבלו בערך 3 מיליארד דולר.

איציק: 00:15:36 קוריאה הולכת וממתגת את עצמה כספקית של ציוד צבאי. אחת החברות המובילות בתחום היא חברת הנווה. היא תמכור 30 תותחים מתניעים אוטומטיים לצבא אוסטרליה, תמורת 800 מיליון דולר. זה תותחים ועוד כל המערכת מסביב. זאת עסקת הייצוא הגדולה מעולם של קוריאנים בכלי ארטילריה מעין אלה. תזכרו שמפתחים גם ספינות וגם טנקים וגם הליקופטרים, כך שבקטע הזה קוריאה היא כן מתחרה של ישראל.

איציק: 00:16:13 המספנות הקוריאניות קיבלו ב-11 החודשים הראשונים של השנה הזמנות ל-918 ספינות. מבחינת, אם מודדים את זה לפי המשקל הגולמי שלהם, המשקל ברוטו, אז זה בערך 40% מצובר ההזמנות העולמי.

איציק: 00:16:29 עכשיו נעבור לפרק המיוחד שלנו על על הנוער בקוריאה או יותר, יותר נגע קצת בחייהם של הנוער המתבגר בקוריאה. שני דברים שיהיה לנו רקע: אחד, החיים של קוריאני עד גיל 18 מרוכזים רק בדבר אחד, לעבור את מבחני המיון לאוניברסיטה ולהתקבל לאוניברסיטה שהיא מהשורה הראשונה, כלומר אוניברסיטה מובילה. המבחנים האלה מתקיימים בדרך כלל במחצית נובמבר של כל שנה. יש סביב זה סיפורי אימה, מפה עד הודעה חדשה. לרבות אימהות שמתפללות בחוץ, זה הפעם היחידה שהקוריאנים מתפללים למישהו, ועוד ועוד סיפורים. אחרי שעושים את המבחנים האלה, אז כל אוניברסיטה גם עושה את המיונים שלה, שזה לוקח עוד איזה כמה שבועות, ואז יש פרק זמן מי מן המועד הזה, זה נניח בחציות דצמבר או תחילת דצמבר, עד הראשון במרץ של השנה העוקבת, ששם בעצם מתחילה שנת הלימודים באוניברסיטאות. זה פרק זמן של שלושה עד ארבעה חודשים. אז כך שהתקופה הזאת זה הזמן היחיד שיש לקוריאני ממוצע להגשים את החלומות שלו וגם להפוך מילד לבוגר. אז החופש הגדול הזה כל אחד רושם לו, כל החיים רשם לו מה הוא יעשה בשלושה חודשים האלה, כל אחד עם החלומות שלו, ותכף נראה איך הם מגשימים את החלומות האלה. עוד רקע אחד שאני צריך לתת, זה על גיל קוריאני. אפשר לכתוב על זה ספר, אבל נעשה, ננסה לעשות את זה מטומצת. קודם כל, גיל קוריאני שונה לחלוטין מגיל אירופאי. הפער הוא בין שנה לשנתיים. זה אומר שאם קוריאני אומר לך שהוא בן 36, בגיל שלך הוא בעצם בן 34 או לפעמים 35. איך זה עובד? דרך אגב, זה מבוסס על, על שיטה קונפוציוניסטית ובעוד ארצות אחרות במזרח היה נהוג למשל ביפן, הייתה נהוגה שיטה כזאת עד לפני כמה עשרות שנים, אבל הם החליטו שנמאס להם מזה. אז זה הולך ככה, כשאתה נולד, אתה בן שנה. ב-31 בדצמבר באותה שנה, אתה בן שנתיים. יחד איתך, כל מי שנולד באותה שנה, הופך להיות בן שנתיים. אז ככה המערכת היא מערכת סיסטמטית לכל בני אותה שנה. צריך להזכיר שימי הולדת עדיין חוגגים ביום ההולדת שלך, אבל גם כאן כמובן יש סיבוכיות, כי יש מי שחוגג את היום הולדת לפי השנה הגרגוריאנית שלנו, ינואר, פברואר, מרץ, ויש מי שחוגג את היום הולדת שלו לפי השנה הירחית. בדרך כלל המבוגרים חוגגים לפי השנה הירחית, והיותר צעירים לפי השנה הגרגוריאנית. בכל מקרה, כשקוריאני אומר לך שיום הולדת שלו בעשירי בפברואר, צריך להיזהר מלשלוח איחולים לפני שבודקים, כי עשירי בפברואר, כשקוריאני אומר עשירי בפברואר, זה יכול להיות או עשירי בפברואר לשנה הגרגוריאנית שלנו, שלנו, של הגויים, או העשירי לחודש השני לפי הלוח הקוריאני, הלוח הירחי, הקוריאני. אלה שניהם הם קוראים עשירי בפברואר, אז נל לבדוק לפני שאתם קופצים על מישהו. ועד עכשיו תארתי בערך רבע מהסיבוכיות סביב העניין הזה.

איציק: 00:20:03 בכל מקרה, בהינתן הרקע שנתתי, בקוריאה מותר להתחיל לשתות אלכוהול בגיל 20. תזכרו את אותם חבר'ה, שיש להם את שכבת בוגרי התיכון, שדיברנו עליהם, אז בעצם בתקופת החופש הגדול הזה של השלושה חודשים, הם בעצם הופכים כולם להיות בני 20 ב-31 בדצמבר, ביום הסילבסטר. אז כולם מחכים, זה בעצם טקס ההתבגרות שלהם. הם יכולים להתחיל לשתות אלכוהול, כי בדרך כלל בקוריאה לא שותים אם אסור. ואז אתה כמובן יכול לראות את הבנים מתחתכים באותו יום, והולכים על עצמם את כל המימרחים, הבנות מצחקקות להן, וכולם מגיעים לפאבים ולברים, ומחכים לצלצול של הפעמון ב-31 בדצמבר ב-12 בלילה. אני לא מניח שהם מתנשקים. אני את האמת לא הייתי אף פעם ב-31 בדצמבר בבר קוריאני, אולי אני צריך, אולי צריך להשלים את הפער הזה. אבל באותו רגע הם יכולים להתחיל לשתות מבחינה חוקית, וכולם מתחילים לשתות.

איציק: 00:21:07 מה שקרה השנה, כמו שתיארנו לפני כמה דקות, ב-31 בדצמבר, התחילו כבר את התקנות החדשות של הריחוק החברתי. כל בתי, כל המסעדות ובתי העסק והברים נסגרים ב-9:00 בערב ונפתחים ב-6:00 בבוקר, ולכן אנחנו רואים דור שלם שלא יכול לספר לילדים שלו איך הם התבגרו באותה שנה ב-31 בדצמבר. יש כמה, יש, ראיתי שיש אפילו פאב שפתח את שעריו ב-6:00 בבוקר למחרת, כי זה הזמן שמותר לפתוח, כדי שצעירים יבואו ויוכלו ללגום את הלגימה הראשונה שלהם. שיהיה בהצלחה. בכל מקרה, הם מתחילים, מתחילים לשתות באותו זמן, והם אף פעם לא מפסיקים, כלומר עד שהם נופלים בסוף.

איציק: 00:21:57 עוד, עוד עניין בצריכים קוריאנים, וגם קשור לסילבסטר, בעצם ב-31 בדצמבר פגה תקנה קוריאנית שהטילה עוצר לילה על משחקי מחשב. כל המשחקי מחשב אונליין, אסור היה לילדים בני פחות מ-16 לשחק בהם, כי פשוט אני לא יודע אם אתם זוכרים, אבל ילדים היו פשוט משחקים מסביב לשעון, לא היו הולכים לבית ספר, היו גם אנשים שפשוט קרסו ומתו על על המחשבים. אז פשוט באמצעים טכנולוגיים ובחוק, אסרו עליהם לשחק מחצות ועד 6 בבוקר. החוק הזה בוטל ב-31 בדצמבר, הוא בעצם פג במועד הזה. בין השאר בגלל שכל משחקי וידאו הם בטלפון, והחוק לא חל על משחקים בטלפון. וגם החבר'ה כבר מצאו את הדרכים לעקוף את הדבר הזה. אז לפחות חלק מהצעירים הקוריאניים כן חגגו בסילבסטר.

איציק: 00:22:56 עכשיו נדבר קצת על הבנות. אז דיברנו על "ישחקו הנערים", ועכשיו נדבר קצת על איך משפצים את הנערות. קצת רקע, קוריאה היא מעצמה של ניתוחים פלסטיים. יש מספיק מחקרים שמראים שהיא יותר גדולה אפילו ממהחוף המערבי בארצות הברית, במספר ניתוחים פלסטיים שהולכים כל שנה. אני אומר שהסיבה היא די פשוטה. בקוריאה, אם אתם זוכרים, מי שפעם קיבל מתנה קוריאנית, העטיפה חשובה כמו המתנה. ולכן, כל אחד רוצה לדאוג שהעטיפה שלו תהיה מן המשובחות. וגם קוריאנים לא אוהבים חריגים, כולם צריכים להיראות אותו דבר, אז אם אפשר לעשות את זה, אז עושים. כתוצאה מזה, 25%, 25% מהקוריאניות עוברות ניתוחים פלסטיים. זה נראה לכם מספר גבוה, אבל לפני שש שנים למשל, המספר הזה עמד על 31%, כלומר שליש מהקוריאניות היו עוברות ניתוחים פלסטיים.

איציק: 00:23:53 מתי עושים ניתוחים פלסטיים? אז מסתבר שחודשי החורף בתקופת החופש הגדול שתארנו, הם עונת השיא של הניתוחים הפלסטיים בקוריאה. כי כל בוגרות התיכון שעברו את מבחני הקבלה, ויש להם רשימה מה הם עושות בחופש הזה, שזה אולי החופש האחרון הכי ארוך שיישאר להם בחיים, אז מה שהם אוהבות לעשות זה להגשים את חלום הניתוח הפלסטי, בדרך כלל הם מרימות אפפיים, מגביהות את האף. פעם הראשונה בעולם שמישהו, שהבנתי שהאף ישראלי או יהודי, הוא נחשב יפה, זה כשאתם הולכים בקוריאה, אתם תראו שאף פחוס קוריאני נחשב פחות יפה, ואף ישראלי וגאה נחשב יפה. אז הכל עניין של גאוגרפיה, העניין הזה. ואז מה שקורה, יש התנפלות של הקליניקות על הבחורות שיבואו לעשות אצלם את הניתוחים, וכל אחת מקבלת מבצעים והנחות וכל דבר אפשרי. ואז כל מי שמגיעה ומציגה את אישור ההשתתפות בבחינה בנובמבר, מקבלת הנחה מיוחדת בניתוח הפלסטי שהיא הולכת לעבור, וכמובן מציעים הנחות גם לאימהות של אותן בנות, שעבדו כל כך קשה כל החיים בשביל לתמוך בבנות שלהם.

איציק: 00:25:08 אז הנה סיימנו גם להסתכל קצת על קוריאה מהצד היותר צעיר.

איציק: 00:25:14 לכבוד שנת העסקים החדשה, אנחנו הכנו לוח של חגים וחופשות בקוריאה לשנת 2022. אתם יכולים לראות את זה באתר שלנו, או בבלוג שלי, הקוריאנים. וגם את לוח החגים והחופשות בישראל בקוריאנית, שתוכלו לשלוח לשותפים והעובדים שלכם בקוריאה. תוכלו להוריד את זה ולשלוח. ומי שלא קרא את מגזין סיכום 2021, עם כל הכתבות הנקראות במהלך 2021, מוזמן גם לעשות את זה.

איציק: 00:25:43 אז עד כאן להיום. תודה רבה על ההקשבה. אתם מוזמנים להוסיף את הפודקאסט הקוריאנים לאפליקציית הפודקאסטים שלכם. תוכלו גם להירשם לירחון קוריאה לעסקים באתר של קבוצת יונאקו ולקבל את הירחון אחת לחודש לתיבת המייל שלכם. המייל שלי הוא פשוט וקל, [email protected] שזה IY, בשביל איציק יונה, שטרודל יונאקו כמו YONACO.com. אני זמין עבורכם לכל מה שמסובך וקשור בקוריאה. תודה רבה לכל הצוות של יונאקו בארץ ובקוריאה, וכמובן לדן קריבולוטי, היועץ הבכיר ביונאקו, שעומד מאחורי כל הטכנולוגיה שרצה פה וגם על העריכה של הירחון ושל הבלוג. אז תודה לכולכם. אני הייתי איציק יונה, וזה היה הפודקאסט הקוריאנים לחודש ינואר 2022.

פרק 20: קבורת חמור לרודן וסמסונג בניתוח להחלפת די.אנ.איי

חנינה לנשיאה שהורשעה, קוריאה סוגרת שנת שיא ככלכלה ה – 10 בעולם. ופרק מיוחד על נוער קוריאני כולל: מהו הגיל הקוריאני, ניתוחים פלסטיים, ולמה השנה הם לא התבגרו כמו שצריך. (אורך הפרק 26:47)

09.12.21 45:00 דקות

פרק 22: רובוטים ברחובות ורקונים בקפה

חנינה לנשיאה שהורשעה, קוריאה סוגרת שנת שיא ככלכלה ה – 10 בעולם. ופרק מיוחד על נוער קוריאני כולל: מהו הגיל הקוריאני, ניתוחים פלסטיים, ולמה השנה הם לא התבגרו כמו שצריך. (אורך הפרק 26:47)

10.02.22 45:00 דקות
הרשם דרך הפלטפורמה האהובה עליך