שישי בצהריים. לובי של מלון יוקרה בקאנגנאם, סיאול. הפסנתרנית מנעימה , המלצריות מטופפות בלאט למלא משאלות, זוגות קוריאנים בגיל העמידה הולכים מעדנות לבר-המזון ומלקטים מעדני-אצבעות במחירי תועפות. שלישיות של קשישות קוריאניות שותות קפה ב-18 דולר לאחר קניות הבקר. גן עדן.
הפגישה העסקית שלי גולשת לשיחה בקוריאנית על ימי האוניברסיטה ואני מביט סביבי, בוחן את הטיפוסים ואת האוירה המלאכותית. לפתע אורו עיני – מהמדף מולי קוראים לי עותקים של התלמוד הבבלי. "איזה כייף יהיה לעיין קצת לקראת שבת" חשבתי וקמתי לבחור סוגיה. רב היה מפח הנפש עת גיליתי שמדובר בקופסאות יפות אך ריקות.
קפה, מאפה והתלמוד קוריאני כרכים לבחירה – התלמוד הקוריאני בסיאול ספרי תלמוד בבית מללון בסיאול
אחר כך חשבתי שזו דרך נפלאה להסביר לכולם מה המשמעות של המשפט "בכל בית קוריאני יש ספר תלמוד". במובן מסוים מדובר בקופסאות ריקות. פעם כתבתי על זה פוסט יותר רציני – פעם כתבתי על זה פוסט יותר רציני – כאן. שבת שלום!
מתעניין בעסקים עם קוריאה?
אשמח לסייע בכל ענין הקשור בעסקים עם קוריאה. צור איתי קשר כאן.
מעניין? הרשם וקבל את כל המאמרים החדשים ישירות למייל שלך.
"הקוריאנים" – נכתב מאז שנת 2006 על ידי איציק יונה, מנכ"ל קבוצת YONACO, המתמחה בייעוץ לעסקים עם קוריאה. איציק התגורר בקוריאה ומזה כ-17 שנה חולק את חייו בין קוריאה לישראל. בבלוג מעל 200 מאמרים המאפשרים הצצה אל חיי היומיום של סביבת העסקים בקוריאה.
תופעת היהדות ולימודי התלמוד בקוריאה מרתקת.. תודה על המאמר!