סליחה אם הפעם גלשתי לתחומים שאין לי בהם כל הבנה ואין להם קשר לעסקים. אבל הייתי חייב.
מכירים את זה שלפעמים איזו תופעה מהבהבת ומציקה לכם ואתם לא יודעים לשים את האצבע מה בדיוק עד שיום אחד קורה משהו קטן שמבהיר לכם הכל?
אז הייתי שוב בקוריאה. כבר הוסרו רוב המגבלות לנוסעים לקוריאה ועל המטוס היו מטובי בנינו שבשנתיים של קורונה ראו סדרות קוריאניות ונשבעו שביום שהכל יפתח הם נוסעים לחוות את הפלא. אין לי ספק שמעולם לא היו כל כך הרבה תיירים ישראלים בקוריאה. עוד בתור לטיסה שמתי לב שמשהו פה מוזר. רוב הנוסעים הצעירים היו נוסעות. כמה ימים אחרי נתקלתי במאמר שהפיל לי אסימון.
קודם נתונים: לפני 17 שנה, בשנת 2005, מספר הגברים הזרים שביקר בקוריאה היה גדול בשליש ממספר הנשים- 2.3 מליון מבקרות. בשנת 2019, טרום הנגיף, מספר הנשים הוכפל פי ארבע ומספר הגברים היה שליש פחות – 10 מליון נשים לעומת 6.7 מליון גברים. ואז זה קפץ לי – רוב מוחלט של הנוסעות לקוריאה הם נשים צעירות. גם רוב הטלפונים הנחושים שאנחנו מקבלים בחברה מכאלה שרוצים לעבוד בקוריאה או לעבור לגור בקוריאה – הם של נשים. רובן צעירות אך גם חלקן של המבוגרות לא נפקד.. חלקן של הנשים בפעילות הקוריאנית ברשתות החברתיות – בהתאם. אז מה קורה פה?
חוקרת קוריאנית-אמריקאית שחקרה את הנושא הגיעה לסיאול וביקרה באכסניות בהן מתגוררות תיירות. היא גילתה שבעוד תיירות מאסיה יוצאות כל בוקר לאטרקציות ולשופינג, התיירות מהמערב רובצות בחדרן כל היום, צופות בסרטים ודרמות קוריאניות, ובלילה יוצאות לצוד את גבר חלומותיהן. כזה שהן ראו בנטפליקס – עדין, רגיש, רומנטי, מתאפר ומדבר חלש.
היא גילתה שהנשים הצעירות שמגיעות לקוריאה לצוד את גבר חלומותיהן מגלות שגברים קוריאנים רואים בהן טרף קל ולא בדיוק תואמים את האידיאל מהטלוויזיה. היא קראה לתופעה "אפקט הנטפליקס".
רומנטיקת הקימצ׳י
יש משהו מטעה בהתנהלות הבינאישית הקוריאנית שנחזית כעדינה ותמימה. קוריאנים הם אנשים טובים (בדרך כלל), אבל גם ,כמו בהרבה מדינות, יצריים ואגרסיביים לעיתים שאין להאמין. רק חפשו באינטרנט את המכות בפרלמנט, את הבחור שעקב אחרי בחורה תמימה שנים ורצח אותה רק יום לפני שניתן בעניינו פסק דין ועוד. רק להכניס אותנו לפרופורציה.
זה נכון שבתחילה הן הולכות עם בן זוגן לפיקניק על נהר ההאן ומרגישות בפרק מסדרת דרמה קוריאנית. בהמשך הן מגלות את פערי התרבות. למשל – שגברים קוריאנים לא נמצאים בבית ביום, ובלילה יוצאים לשתות עם חברים. שבסופי שבוע הם צריכים לשחק גולף עם לקוחות, שהחברה הקוריאנית היא סופר-פטריארכלית, שההורים של בעלך מצפים שאת תהיי זאת שנושאת בנטל המשפחתי – בישולים בחגים, עריכת ימי הולדת להורים, תזונה יומיומית ועוד.
לבנות קוריאניות יש נטייה לקשרים עם תושבי חוץ עם חלום להגירה. דרך בטוחה להתחמק סופית מרשימת המטלות המשפחתיות האין סופית.
לא כל המתלהבות הישראליות מחפשות חתן קוריאני. לפי התוצאות עד עכשיו לא רואים פה תופעה- רק מקרים בודדים. גברים ישראלים שנשואים לקוריאניות זה קצת יותר נפוץ. במאמר מוסגר, אידיאל היופי הישראלי לא מתכתב עם יופי קוריאני, אבל תעשיית הניתוחים הפלסטיים הקוריאנית – משנה את המצב, אמנם רק באופן פלסטי.
בפודקסט הקרוב של "הקוריאנים" אולי אספר על שיחה שהייתה לי בשעת לילה בבר חשוך עם ישראלית שהחליטה שהיא חייבת קוריאני, עד שהייתי חייב לשלוף את נשק יום הדין.
תכל׳ס – הקוריאנים הם שחקנים מעולים, אבל רק שחקנים. והקשר בין הדמויות שלהם בנטפליקס לחיים האמיתיים באמת קלוש.
ואני אומר – גברים, קחו כמה שעות לבינג' של דרמות קוריאניות. יש שם דוגמא לאידאל שהנשים שלנו מחפשות. אולי תלמדו משהו שיעשה אותן יותר מאושרות. לכו תדעו. אני בטוח הולך לנסות.
מתעניין בעסקים עם קוריאה?
אשמח לסייע בכל ענין הקשור בעסקים עם קוריאה. צור איתי קשר כאן.
מעניין? הרשם וקבל את כל הכתבות החדשות ישירות למייל שלך.
"הקוריאנים" – נכתב מאז שנת 2006 על ידי איציק יונה, מנכ"ל קבוצת YONACO, המתמחה בייעוץ לעסקים עם קוריאה. איציק התגורר בקוריאה ומזה כ-17 שנה חולק את חייו בין קוריאה לישראל. בבלוג מעל 200 מאמרים המאפשרים הצצה אל חיי היומיום של סביבת העסקים בקוריאה.
מעיניין וחשוב מאד! לא כל הנוצץ זהב הוא. והדשא שלנו הכי טוב לנו.
מעניין וגם מפתיע. תודה
מענין מאווד!!!! המאמר מדיק את רגשות הצעירים/ות….
כאחת שהייתה בקוריאה…
אין אפס כשחקנים הם מושלמים אבל טוב ומומלץ לזכור שהחיים והסרטים…כמו שכתוב כאן יפה…אין ביניהם קשר…
ואוו ממש אהבתי וזה ממש נכון ממש כתבה יפה!👍
מאמר מעניין מאוד. גילית כאן הרבה דברים תודה ☺️