Soju הוא משקה אלכוהולי פשוט, חסר צבע וריח וטעמו דומה לוודקה. הוא נמכר בכל חנות נוחות במחיר של פחות מארבעה שקלים. אך אל נא ימעיט הקורא בערכו – הסוג'ו הוא מדורת השבט הקוריאנית.
מעל שלושה מליארד(!) בקבוקי סוג'ו נמכרים מידי שנה בקוריאה. הוא המשקה המועדף בכל התכנסות של חברים, עמיתים לעבודה או שותפים עסקיים. על פני מאות בשנים הוא פיתח את היכולת לפתוח לבבות, לקרב אנשים, לגרום להם לשכוח מצרותיהם, להיות קלילים יותר ובעלי מעט חוש הומור ולעשות עסקים ביחד. אין דבר יותר חברי בקוריאה מהמשפט "אני אקנה לך סוג'ו". פעם נזקקנו נואשות לרכיבים אלקטרונים מסוימים שהיו במחסור והספק הקוריאני לא הסכים למכור לנו. שני בכירים בחברה נתבקשו לטפל בנושא. מנהל השיווק של הספק הוזמן על ידי השניים לארוחת ערב ושתיית סוג'ו. בשעה שתיים בלילה הוא נתן את ההוראה לפתוח את המחסנים ולשלוח את הרכיבים. למחרת הוא פוטר.
להמחשה עד כמה הסוג'ו הוא חלק מה-DNA הקוריאני: במשבר כלכלי של 2008 פרסמה ממשלת קוריאה רשימה של מוצרים חיוניים מפוקחי מחיר, במטרה לסייע לשכבות החלשות ברכישת מוצרי יסוד. במקום ה-22, לפני הסוכר, התמקם הסוג'ו.
מקורו של הסוג'ו במזרח התיכון. הכובשים המונגולים למדו את זיקוק העראק בפרס והביאו אותו לקוריאה במאה ה-13. את העראק הראשון הם ייצרו בעיר Keasong (כיום בצפון קוריאה) כשהם משתמשים בזרעי חיטה ואורז במקום בענבים. משקה זה הפך עם השנים לסוג'ו. עד היום נקרא הסוג'ו המיוצר בעיר זו – Arak-Ju. בשנות הצנע במאה שעברה אסרה הממשלה על הכנת סוג'ו מאורז וכך שונו מרכיביו למה שהם היום. הסוג'ו המקורי הכיל 40-45 אחוז אלכוהול, אולם ריכוז האלכוהול במותגים המובילים יורד בשנים האחרונות על רקע הצטרפות נשים וצעירים למעגל השותים ועם המגמה לשמירת הבריאות. מותג הסוג'ו המוביל JINRO מחזיק כמחצית מהשוק עם משקה בריכוז של 19.5%. בשנים האחרונות הושק סוג'ו בטעמים – לשמחת הנשים.
נימוסי שתיית סוג'ו בקוריאה
סוג'ו נשתה על פי רוב כשאינו מהול, בכוסיות יעודיות.
אין זה מנומס להשאיר כוס סוג'ו ריקה. מילוי הכוס מוטל על המסובים האחרים. המוזג יהיה צעיר או זוטר מהשותה. האורח נחשב לבכיר באירוע. אין למלא כוס שאינה ריקה לחלוטין.
הממלא יחזיק את הבקבוק בידו הימנית, כשאצבעות ידו השמאלית נוגעות בזרועו הימנית. מחזיק הכוס אוחז את כוסו באוויר באותו אופן.
הכוס נלגמת לרוב בלגימה אחת (לעיתים תוך קריאות העידוד – One Shot) בלגימה מול בכיר או מבוגר – יותר מנומס להטות את הפנים לצד על מנת שלא ללגום מול פניו.
בעת השקת כוסות – כוסו של הבכיר או המבוגר תהיה גבוהה יותר.
בסרטון הבא מנסה בחורה אמריקאית לרדת לסוד כוחו של הסוג'ו באמצעות ידידים קוריאנים. שווה לראות.
בסרטון, הכל כך קוריאני, הבא "מפתיע" נשיא קוריאה המכהן, סטודנט קשה יום, המתגורר בחדרון פצפון הרחק ממשפחתו ולומד לבחינה אימתנית שאם יעבור אותה יהפוך לפקיד ממשלתי. הנשיא מזמין את הבחור לארוחת ערב הכוללת בשר על האש וסוג'ו. שימו לב ליישום מנהגי השתייה שלמדנו וגם – כשצעיר שותה לפני מבוגר הוא מטה את פניו לצד.
טיפים עסקיים
הידע הזה ייתן לך המון קרדיט בארוחה עם אנשי עסקים. קוריאנים מכבדים מאוד מי שמגלה בקיאות במסורתם. בטוח שהם בעצמם לא בקיאים בכל הפרטים. אגב , אתה לא אמור להפגין את כל נימוסי השולחן. גם הקוריאנים לא מקפידים על כולם.
מתעניין בעסקים עם קוריאה?
אשמח לסייע בכל ענין הקשור בעסקים עם קוריאה. צור איתי קשר כאן.
מעניין? הרשם וקבל את כל הכתבות החדשות ישירות למייל שלך.
שערוריה. הנבלות שינו את הסוג'ו ולא הודיעו.
לאחרונה גילו החברות המייצרות סוג'ו קהל יעד חדש- נשים. הדבר מפתיע במיוחד במקום כמו קוריאה שהיא ארץ של גברים.
כדי לגרום לנשים לשתות סוג'ו(לא שהן לא שתו לפני כן. ערב נשים ידוע כמייצר שלל בקבוקים למחזור), הורידו היצרנים את אחוז האלכוהול!!
כעת, כדי לפרוק את המתח בסוף יום עבודה מותח, נגזר על הזכר הקוריאני לרכוש וללגום יותר מן הנוזל המסורתי. והרי הכנסה נוספת!!!
נפרד בברכת ויי-איו,
גורו
מתגעגע לסוג'ו, הייתי פעמיים בקוריאה, סוג'ו היה המשקה הראשון שטעמתי. מתגעגע לסוג'ו..
ולקוריאה בכלל
איפה מוצאים סוג'ו בישראל?
אשמח לתשובתך.
הלהיט החדש בממלכת הסוג'ו – סוג'ו בטעמים . חביב במיוחד על נשים . ראו כתבה –
http://english.hani.co.kr/arti/english_edition/e_business/691509.html
אחד המשקעות האהובים עלי.. תענוג לשתות סוג׳ו עם בירה https://uploads.disquscdn.com/images/3ced8a1430b3548542a7abf1604b77aa0892be21b45f417da12815906cd46132.jpg